Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πέθανε νικημένος από τον καρκίνο ο ηθοποιός Νίκος Χύτας

Πέθανε νικημένος από τον καρκίνο ο ηθοποιός Νίκος Χύτας
Διαβάστε σχετικά για Θέατρο, Τηλεόραση,

Πέθανε την Παρασκευή ο Νίκος Χύτας σε ηλικία 63 ετών. Ο γνωστός ηθοποιός έδινε για χρόνια γενναία μάχη με τον καρκίνο, ωστόσο το πρωί άφησε την τελευταία του πνοή σκορπίζοντας θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο.

Ο Νίκος Χύτας ήταν παντρεμένος με τη Βιργινία Βιντιάδη με την οποία απέκτησε έναν γιο που σήμερα είναι 23 χρονών.

Είχε πάρει μέρος σε δεκάδες τηλεοπτικά σίριαλ, ταινίες και θεατρικές παραστάσεις όπως οι Μήδεια, Κρείσσων των Εμών Βουλευμάτων (2016), Το τρίτο στεφάνι (2011), «Μυστικά της Εδέμ», 7 θανάσιμες πεθερές, Γκασταρμπάιτερ, Μαντώ Μαυρογένους (1983), Οι ιστορίες του αστυνόμου Μπέκα, Δανεικός πατέρας, Σοφία… Ορθή, Σύνορα αγάπης, Φάκελος Πολκ στον αέρα (1992), Η μικρή μας πόλη (2003), Ποντικοπαγίδα (1995), Η γυνή να φοβείται τον άνδρα (2003) κ.ά.

Όπως έλεγε, το μότο της ζωής του ήταν «πάλευε και φέρε αποτελέσματα». «Ότι έχω φτιάξει μέχρι τώρα είναι αποτέλεσμα πολλής δουλειάς» σημείωνε με νόημα.

Λάτρευε εκτός από την τέχνη την γή και το χωριό του. Για αυτό είχε επιλέξει να ζήσει μακρυά από την πόλη. Η μόνιμη κατοικία του ήταν στην Παιανία όπου και ασχολήθηκε με τα κοινά. Ο Νίκος ήταν δημοτικός σύμβουλος Παιανίας συμβάλλοντας στην καλλιτεχνική ανάδειξη της περιοχής μόνιμης κατοικίας του.

Πρωτοστάτησε στην ίδρυση και διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής ενός νέου πολιτιστικού σωματείου, ενός διαρκούς φεστιβάλ, τη «Θύρα Τέχνης» Παιανίας, με στόχο να δώσει νέα πνοή στα Μεσόγεια.

Σχετικά άρθρα