Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σάλος με τον Κάνιε Γουέστ: Οι μαύροι ήταν δούλοι επί 400 χρόνια από “επιλογή”

Σάλος με τον Κάνιε Γουέστ: Οι μαύροι ήταν δούλοι επί 400 χρόνια από “επιλογή”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αποφασισμένος να συνεχίσει να προκαλεί και να δημιουργεί ντόρο γύρω από το όνομά του εμφανίζεται ο Κάνιε Γουέστ. Ο Αμερικανός διάσημος ράπερ, που πριν από λίγο καιρό πυροδότησε διάφορα σχόλια για την επιλογή του να υπεραπιστεί τον Ντόναλντ Τραμπ, αυτή τη φορά προκάλεσε πληθώρα αντιδράσεων με μία δήλωση, στην οποία υποστήριξε ότι η δουλεία ήταν θέμα.. επιλογής για τους Αφροαμερικανούς.

«Όταν ακούς για δουλεία επί 400 χρόνια… 400 χρόνια; Αυτό ακούγεται σαν επιλογή» είπε σε εμφάνισή του στο ψυχαγωγικό δίκτυο TMZ. «Είμασταν νοητικά σε μία φυλακή» πρόσθεσε.

Η απάντηση ήρθε άμεσα από τον ρεπόρτερ του TMZ, Βαν Λέιθαν, ο οποίος κατηγόρησε τον ράπερ ότι δεν σκέφτεται πριν μιλήσει, καθώς και ότι μεταμορφώνεται σταδιακά σε κάτι που «δεν είναι αληθινό». Πληθώρα αντιδράσεων και στο Twitter.

«O Κάνιε λέει ότι η δουλεία ήταν επιλογή. Οι πρόγονοί μας ταπεινώθηκαν, πουλήθηκαν, βιάστηκαν, ξυλοκοπήθηκαν επειδή το επέλεξαν. Συνήθως δεν επηρεάζομαι από τις βλακείες που λένε οι διάσημοι για εντυπωσιασμό, αλλά αυτός κατάφερε να με αφήσει άφωνο» έγραψε ένας χρήστης, ενώ δεκάδες ήταν τα χλευαστικά σχόλια για τη νοητική κατάσταση και τη νηφαλιότητα του ράπερ.

Ο ίδιος ο Κάνιε Γουέστ προσπάθησε να ανασκευάσει τα όσα είπε με ανάρτησή του στο Twitter.

Υποστήριξε ότι η δήλωσή του παρερμηνεύθηκε, ενώ σημείωσε ότι επικαλέστηκε τα 400 χρόνια γιατί ήθελε να υπογραμμίσει ότι «δεν μπορούμε να παραμείνουμε υποδουλωμένοι νοητικά για ακόμη 400».

Σχετικά άρθρα