Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ένοχος για βιασμό ο Μπιλ Κόσμπι – Κινδυνεύει με πολυετή φυλάκιση

Ένοχος για βιασμό ο Μπιλ Κόσμπι – Κινδυνεύει με πολυετή φυλάκιση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Μπιλ Κόσμπι, Σεξουαλική Κακοποίηση,

Ένοχο και για τις τρεις κατηγορίες που τον βάραιναν στην υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης 60 γυναικών, έκρινε το δικαστήριο τον κωμικό Μπιλ Κόσμπι.

Ο 80χρονος αντιμετωπίζει τώρα ποινή φυλάκισης ως και 10 χρόνια, ενώ αναμένεται να του επιδικαστεί πρόστιμο 25.000 δολάρια για κάθε μια από τις κακουργηματικού τύπου κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Περί τις 60 γυναίκες κλήθησαν εκ νέου να καταθέσουν στο επαναληπτικό δικαστήριο κατά του Μπιλ Κόσμπι για σεξουαλική επίθεση, τερματίζοντας της καριέρα του «America’s dad», όπως έγινε γνωστός για τον ρόλο του στο «The Cosby Show».

Η δίκη αφορούσε κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση κατά της Αντρέα Κόνσταντ και ήταν η μόνη υπόθεση που παραπέμφθηκε σε δίκη , αφού όλες οι υπόλοιπες είχαν παραγραφεί.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον ηθοποιό για σεξουαλική κακοποίηση σε βαθμό κακουργήματος, ενάντια σε μια γυναίκα 45 ετών το 2004, την Άντρεα Κονσταντ, την οποία όπως απεφάνθη το δικαστήριο νάρκωσε και στη συνέχεια κακοποίησε στο σπίτι του.

Η δίκη του Αμερικανού ηθοποιού Μπιλ Κόσμπι είχε ακυρωθεί τον περασμένο Ιούνιο, όταν και το σώμα των ενόρκων ανακοίνωσε ότι δεν είναι σε θέση να φθάσει σε ετυμηγορία ομοφώνως επί καμίας από τις κατηγορίες, έπειτα από συνεδρίαση 50 ωρών.

Ο εισαγγελέας της κομητείας του Μοντγκόμερι Κέβιν Στιλ, ο οποίος είχε απαγγείλει τις κατηγορίες κατά του ηθοποιού, ανακοίνωνε τότε ότι θα ζητήσει αμέσως την επανάληψη της δίκης, όπως προβλέπει ο νόμος, όπως και έγινε.

Ο ίδιος ο ηθοποιός έχει αρνηθεί τις κατηγορίες και αναφορικά με την υπόθεση της Κονστάντ, η σεξουαλική επαφή με την οποία έγινε σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου με τη συγκατάθεση της 45χρονης.

Η δικαστική απόφαση αυτή έρχεται ως επίλογος μια διαμάχης 18 ολόκληρων ετών στην οποία διενεργήθηκαν δύο δικαστήρια και πολλαπλές αστυνομικές έρευνες.

Τα αμερικανικά μέσα κάνουν λόγο για νίκη του κινήματος #MeToo που έχει ανακύψει τους τελευταίους μήνες έπειτα από την υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης του χολιγουντιανού παραγωγού Χάρβεϊ Γουάινστιν.

Σχετικά άρθρα