Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρισίλα Πρίσλεϊ: Ο Έλβις αυτοκτόνησε γιατί είχε κατάθλιψη – «Φοβόταν ότι θα τον ξεχάσουν»

Πρισίλα Πρίσλεϊ: Ο Έλβις αυτοκτόνησε γιατί είχε κατάθλιψη – «Φοβόταν ότι θα τον ξεχάσουν»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε μία σοκαριστική αποκάλυψη προχώρησε η πρώην γυναίκα του «βασιλιά της ροκ εν ρολ» Έλβις Πρίσλεϊ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 16 Αυγούστου 1977 στο Μέμφις, σε ηλικία 42 ετών.

Ενόψει της πρεμιέρας του νέου ντοκιμαντέρ του HBO με τίτλο «Elvis Presley: The Searcher», το οποίο κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 14 Απριλίου, η Πρισίλα Πρίσλεϊ μίλησε για το βάθος των εξαρτήσεων του Έλβις και πως ο ίδιος ήξερε τι έκανε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο ίδιος έδωσε ο ίδιος τέλος στη ζωή του, πάσχοντας από κατάθλιψη.

Επισήμως, οι γιατροί είχαν ανακοινώσει ότι ο θάνατός του επήλθε από έμφραγμα που προκλήθηκε από μεγάλη δόση ναρκωτικών, ωστόσο η πρώην σύζυγός του αποκαλύπτει ότι «ο καταθλιπτικός Έλβις έβαλε τέλος στη ζωή του επειδή ένιωθε ανασφάλεια. Φοβόταν ότι θα τον ξεχάσουν».

Η εξομολόγηση της Πρισίλα έρχεται λίγους μήνες, αφότου ανακαλύφθηκαν χειρόγραφα τα οποία πιστεύεται ότι είχε γράψει ο ίδιος ο Έλβις και που άφηναν αιχμές περί «αυτοκτονίας».

Όπως είπε η 72χρονη σήμερα Πρισίλα Πρίσλεϊ, τόσο εκείνη, όσο και αγαπημένοι του άνθρωποι μάταια προσπαθούσαν να τον αποτραβήξουν από τα ναρκωτικά, καθώς η επιρροή του ήταν καταλυτική.

«Άνθρωποι περνούσαν, γιατί δεν έκαναν τίποτα; Αυτό δεν είναι αλήθεια. Άνθρωποι από το περιβάλλον του έκαναν πολλά, αλλά δεν μπορούσες να πεις στον Έλβις Πρίσλεϊ. Δεν το έκανες», ανέφερε.

«Έβαλε τέλος στη ζωή του, επειδή ένιωθε ανασφάλεια. Φοβόταν ότι οι θαυμαστές του θα τον ξεχάσουν…», πρόσθεσε.

Μιλώντας για την στρατιωτική θητεία του στον Αμερικανικό Στρατό, στη βάση της Γερμανίας, η Πρισίλα λέει στο ντοκιμαντέρ ότι ο εθισμός του στα ηρεμηστικά ξεκίνησε από εκεί.

Το Δεκέμβριο αποκαλύφθηκαν τα δύο σημειώματα που φέρεται να είχε στείλει ο Έλβις στον φίλο του, Τζο Εσποζίτο.

Στα δύο αυτά χειρόγραφα αποκαλύπτεται ότι ο «βασιλιάς της ροκ» ήταν απογοητευμένος, λέγοντας: «Είμαι άρρωστος και κουρασμένος από τη ζωή μου. Θέλω να ξεκουραστώ πολύ»

Παράλληλα, παραδεχόταν ότι ένιωθε ντροπή που δεν μπορούσε να σταματήσει τα ναρκωτικά και ότι δεν μπορούσε να ξεπεράσει το γεγονός ότι έχασε την Πρισίλα, που το θεωρούσε το μεγαλύτερο λάθος της ζωής του.

Ένα από τα σημειώματα έχει ημερομηνία: Ιανουάριος 1977, επτά μήνες πριν από τον θάνατό του.

Ο θετός αδελφός του, Ρικ Στάνλεϊ, ανέφερε στη Radar Online: «Το χειρόγραφο φαίνεται να είναι γνήσιο. Κατ’ εμέ είναι ξεκάθαρη ένδειξη ότι είχε στο μυαλό του την αυτοκτονία»

Έλβις και Πρισίλα παντρεύτηκαν το 1967 και απέκτησαν μαζί, μία κόρη την Λίζα-Μαρί την επόμενη χρονιά. Χώρισαν το 1973.

Σχετικά άρθρα