Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ρόμπερτ Βάγκνερ θεωρείται ύποπτος για τον ανεξιχνίαστο θάνατο της Νάταλι Γουντ πριν 40 χρόνια

Ο Ρόμπερτ Βάγκνερ θεωρείται ύποπτος για τον ανεξιχνίαστο θάνατο της Νάταλι Γουντ πριν 40 χρόνια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τέσσερις δεκαετίες σχεδόν μετά τον ανεξήγητο θάνατο από πνιγμό της Νάταλι Γουντ, οι αστυνομικοί ερευνητές του Λος Άντζελες αναφέρουν ότι ο τότε σύζυγός της, Ρόμπερτ Βάγκνερ, είναι ύποπτος.

Συγκεκριμένα, θέλουν να μιλήσουν μαζί του για τις συνθήκες του θανάτου της, εκείνη τη βραδιά του 1981, και όλα αυτά θα μεταδοθούν από την εκπομπή «Natalie Wood: Death in Dark Water», το Σάββατο, από το τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

Η Γουντ πνίγηκε στα ανοικτά της νήσου Καταλίνα, στην Καλιφόρνια, τον Νοέμβριο του 1981, στις διακοπές για την Ημέρα των Ευχαριστιών. Οι συνεπιβάτες της, εκείνη τη βραδιά, στο οικογενειακό γιοτ «Splendour», ο καπετάνιος Ντένις Ντάβερν, ο σύζυγός της και ο φίλος της – και ηθοποιός – Κρίστοφερ Γουόκεν διαπίστωσαν ότι αγνοείτο και την επομένη η 43χρονη, τότε, Γουντ, φορώντας φανελένιο νυχτικό, βρέθηκε να επιπλέει στο νερό. Η δύο εβδομάδων έρευνα που ακολούθησε κατέληξε στον χαρακτηρισμό του θανάτου της ως «ατύχημα». Όμως, το 2011, το Los Angeles County Sheriff’s Department άνοιξε ξανά την υπόθεση.

«Ερευνώντας την υπόθεση τα τελευταία έξι χρόνια, νομίζω ότι (ο Ρόμπερτ Βάγκνερ) είναι, σήμερα, πλέον ύποπτος» δήλωσε ο Τζον Κορίνα, από το γραφείου του Σερίφη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Έριν Μοράιαρτι του «48 Hours». «Εννοώ, ότι σήμερα ξέρουμε πως ήταν το τελευταίο πρόσωπο που ήταν μαζί με τη Νάταλι πριν εξαφανιστεί» πρόσθεσε.

Οι δημοσιογράφοι του «48 Hours» μιλούν με τους αστυνομικούς ανακριτές για νέους μάρτυρες, νέα τεκμήρια και νέες θεωρίες για το τι συνέβη εκείνη τη νύχτα, αλλά η εκπομπή θα φιλοξενήσει και παλαιότερες συνεντεύξεις με την αδελφή της Νάταλι, Λάνα Γουντ, με τον Βάγνκερ, τον Ντάβερν και άλλους. Δεν κατάφεραν, ωστόσο, να αποσπάσουν σχόλια από τον Ρόμπερτ Βάγκνερ σχετικά με την τροπή που έχει πάρει η έρευνα των αστυνομικών.

Ήταν ατύχημα;

Ο Κορίνα αναφέρει ότι από τότε που άνοιξε ξανά η υπόθεση, ο Βάγκνερ αρνείται να τους μιλήσει και πως εκτιμά ότι δεν έχει πει όλη την ιστορία. «Δεν τον είδα να λέει λεπτομέρειες που να ταιριάζουν με αυτά που λένε οι άλλοι μάρτυρες σ’ αυτή την υπόθεση. Νομίζω ότι συνεχώς… ότι έχει αλλάξει την… την εκδοχή του, λίγο… και η δική του εκδοχή για το τι συνέβη απλά δεν κολλάει» επιμένει.

Οι ανακριτές επισημαίνουν σήμερα ότι η αυτοψία δείχνει πως μια σειρά αμυχές είναι νωπές στο σώμα της Νάταλι Γουντ.

«Μοιάζει σαν να ήταν θύμα επίθεσης» λέει ο Ραλφ Χερνάντεζ του γραφείου του Σερίφη.

«Πιστεύετε ότι η Νάταλι Γουντ δολοφονήθηκε;» ρωτά ο Μοράιαρτι. «Νομίζω ότι είναι αρκετά ύποπτο ώστε να μας κάνει να σκεφτούμε ότι κάτι συνέβη» απαντά ο Κορίνα.

«Πιστεύετε ότι ο Ρόμπερτ Βάγκνερ γνωρίζει πολλά περισσότερα για ό,τι συνέβη στη σύζυγό του από όσα έχει πει μέχρι σήμερα;» επιμένει ο δημοσιογράφος.

«Λοιπόν, νομίζω πως ναι, γιατί είναι ο τελευταίος που την είδε (ζωντανή)» ανταπαντά ο Τζον Κορίνα. Όλα δείχνουν πως θα υπάρξουν εξελίξεις.

Σχετικά άρθρα