Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το ΚΑΣ λέει “ναι” για επίδειξη μόδας στο Ηρώδειο από τη Μαρέβα

Το ΚΑΣ λέει “ναι” για επίδειξη μόδας στο Ηρώδειο από τη Μαρέβα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Επίδειξη μόδας στον αύλειο χώρο μπροστά από το Ηρώδειο θα πραγματοποιήσει ο οίκος «Zeus and Dione» στις 2 Απριλίου 2018, μετά και την ομόφωνη σύμφωνη γνώμη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ).

Η εκδήλωση του οίκου που δημιούργησαν η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη Μαρέβα Γκραμπόφσκι και η Δήμητρα Κολοτούρα, εντάσσεται στο πλαίσιο της 23ης Διεθνούς Εβδομάδας Μόδας («ATHENS XCLUSIVE DESIGNERS WEEK» ή AXDW), που θα γίνει στο Ζάππειο, από 29 Μαρτίου έως 1 Απριλίου 2018.

Το αρχικό αίτημα της εταιρείας AXDW ήταν να παραχωρηθεί για την επίδειξη το ίδιο το μνημείο.

Ωστόσο, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αθηνών αντιπρότεινε τον αύλειο χώρο του Ηρωδείου, κάτι που οι διοργανωτές της Διεθνούς Εβδομάδας Μόδας αποδέχτηκαν, με το σχετικό αίτημα να αφορά πλέον την προσωρινή παραχώρηση της πλατείας που βρίσκεται μπροστά από το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, καθώς και της σκάλας ανόδου.

Η ΕΦΑ Αθηνών δεν είχε καμία αντίρρηση στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης, καθώς, όπως αναφέρθηκε στο ΚΑΣ, ο ελληνικός οίκος είναι μια σοβαρή περίπτωση στον χώρο της μόδας, με ενδύματα που εμπνέονται από την αρχαία ελληνική μυθολογία και πολιτισμό, αναδεικνύοντας την ελληνική παράδοση και κληρονομιά.

Θετική στο αίτημα ήταν και η Διεύθυνση Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του ΥΠΠΟΑ.

Σχετικά άρθρα