Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιες είναι οι ελληνικές υποψηφιότητες για τα Όσκαρ 2017

Ποιες είναι οι ελληνικές υποψηφιότητες για τα Όσκαρ 2017
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ελληνικό χρώμα έχουν οι υποψηφιότητες για τα βραβεία Όσκαρ του 2017, οι οποίες και ανακοινώθηκαν πριν λίγη ώρα από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου.

Ο Γιώργος Λάνθιμος είναι υποψήφιος για το Όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου για την τανία Lobster ενώ η δημοσιογράφος Δάφνη Ματζιαράκη είναι υποψήφια στην κατηγορία Short Documentary με την ταινία 4.1 miles που αναφέρεται στο δράμα των προσφύγων που παιρνούν από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Πρώτη με 14 υποψηφιότητες συνολικά έρχεται η ταινία «La La Land».

Υποψήφιοι για το Όσκαρ πρώτου ανδρικού ρόλου είναι οι Κέισι Άφλεκ, Άντριου Γκάρφιλντ, Ράιαν Γκόσλινγκ, Βίγκο Μόρτενσεν και Ντάνζελ Ουάσινγκτον.

Για το Όσκαρ δεύτερου ανδρικού ρόλου 2017 υποψήφιοι είναι ο Τζεφ Μπρίτζες (Comancheria), ο Μαχερσάλα Άλι (Moonlight), ο Λούκας Χέτζες (Manchester by the sea), ο Μάικλ Σάνον (Νυκτόβια πλάσματα) και Ντεβ Πάτελ (Lion).

Οι ακόλουθες ταινίες είναι υποψήφιες για το βραβείο Όσκαρ καλύτερης ξένης ταινίας στην 89η τελετή των Όσκαρ που θα απονεμηθούν στις 26 Φεβρουαρίου:

«Le client» («Ο εμποράκος»– Ιράν, συμπαραγωγή με Γαλλία), «Les oubliés» (Δανία), «Mr.Ove» («Ο κύριος Όβε» – Σουηδία), «Tanna» (Αυστραλία), «Toni Erdman» («Τόνι Έρντμαν» – Γερμανία).

Σχετικά άρθρα