Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πέθανε ο ηθοποιός Γιώργος Χαραλαμπίδης – Γιατί άργησε 20 ημέρες η κηδεία του

Πέθανε ο ηθοποιός Γιώργος Χαραλαμπίδης – Γιατί άργησε 20 ημέρες η κηδεία του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλτσχάιμερ, Θέατρο,

Ο ηθοποιός Γιώργος Χαραλαμπίδης έφυγε από τη ζωή, στις 25 Σεπτεμβρίου σε ηλικία 78 ετών. Ο αγαπημένος καλλιτέχνης έπασχε εδώ και αρκετά χρόνια από τη νόσο Αλτσχάιμερ.

Η κηδεία του έγινε την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τους Ασωμάτους Ροδόπης.

Η σορός του βρισκόταν όλο αυτό το διάστημα στα ψυγεία του Νεκροτομείου Αθηνών καθώς όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Freddo ο λόγος που καθυστέρησε να γίνει η κηδεία του ήταν επειδή η σύζυγος και ο γιος του βρίσκονταν στο Λονδίνο.

Ο Γιώργος Χαραλαμπίδης γεννήθηκε το 1938 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν, απ’ όπου αποφοίτησε το 1960.

Ήταν ιδρυτής του θιάσου «Νέα Πορεία», με στόχο τη διαμόρφωση ενός αντιπροσωπευτικού λαϊκού ελληνικού θεάτρου. Ο θίασος στεγάστηκε σε διάφορα θέατρα και περιόδευσε σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Υπήρξε υπεύθυνος αρχαιολογικής και λαογραφικής έρευνας για τον γυναικείο μοναχισμό, με αντίστοιχη τηλεοπτική εργασία στην ΕΡΤ2, με τίτλο «Γυναικεία μοναστήρια» (1995 – 1997).

Πρωταγωνίστησε σε πολλές ταινίες του παλιού και νέου ελληνικού κινηματογράφου, όπως οι «Υπολοχαγός Νατάσα», «Μια Ελληνίδα στο χαρέμι», «Μαντώ Μαυρογένους», «El Greco», «Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι», ενώ συμμετείχε και σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, όπως οι «Παράλληλοι δρόμοι», «Οι αταίριαστοι», «Το κόκκινο δωμάτιο», «Ματωμένα χώματα».

Σχετικά άρθρα