Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Εύη Σιμοπούλου
Δημοσιογράφος

7 υπέροχα χριστουγεννιάτικα βιβλία για να δωρίσετε στα παιδιά

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βιβλίο, Εκδόσεις Διάπλαση, Εκδόσεις Κέδρος, Εκδόσεις Λιβάνης, Εκδόσεις Παπαδόπουλος, Εκδόσεις Πατάκη, Εκδόσεις Ψυχογιός,

Τα βιβλία είναι υπέροχο δώρο για τα παιδιά! Αλλά στην αγορά βρίσκεται πληθώρα χωρίς να ξέρετε πιο να επιλέξετε!

Εδώ σας έκανα μία λίστα με 7 υπέροχα χριστουγεννιάτικα βιβλία:

1. Ο Αϊ-Βασίλης θέλει να αδυνατίσει

Οι βοηθοί του Αϊ-Βασίλη μένουν έκπληκτοι όταν εκείνος τους ανακοινώνει ότι θέλει να αδυνατίσει. Προσπαθούν να τον πείσουν ότι τα παιδιά τον αγαπούν έτσι όπως είναι. Του προτείνουν, τέλος, μια συνταγή που θα τον κρατήσει σε φόρμα χωρίς να αλλάξει το συμπαθητικό και μοναδικό… παρουσιαστικό του.

Συγγραφέας: Αθανασίας Αμπαριώτη
Εκδόσεις Κέδρος
Τιμή: 7,61€

2. Χριστούγεννα με τον Άντερσεν

Υπάρχει άνθρωπος -μικρός ή μεγάλος- που να μην ξέρει τον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν; Υπάρχει άνθρωπος -νέος ή γέρος- που κάποτε να μην έχει διαβάσει έστω κι ένα του παραμύθι; Λοιπόν, σε αυτό εδώ το βιβλίο, ο καθένας -μικρός ή μεγάλος, νέος ή γέρος- που έχει αγαπήσει τις ιστορίες του μεγάλου αυτού συγγραφέα, θα βρει παραμύθια και γνωστά και άγνωστα. Όλα τους να φωτίζουν με τρόπο ευαίσθητο όσο και πρωτότυπο τις εορταστικές μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Συγγραφέας: Χανς Κρίστιαν Άντερσεν
Εκδόσεις Άγκυρα
Τιμή: 12,90€

3. Ας στολίσουμε το δέντρο!

Η Πρωτοχρονιά πλησιάζει και το αγρόκτημα δεν έχει στολιστεί ακόμα. Θα καταφέρουν άραγε τα ζωάκια να στολίσουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο πριν τα επισκεφτεί ο Αϊ-Βασίλης με τα δώρα; Διάβασε τη γλυκιά ιστορία και δες το dvd για να νιώσεις τη μαγεία των γιορτών!

Συγγραφέας: ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΟ
Εκδόσεις Ψυχογιός
Τιμή: 9,90€

4. Ένα έλκηθρο γεμάτο δώρα

Αυτή την παραμονή Χριστουγέννων ακολουθήστε τον Άγιο Βασίλη και μοιράστε μαζί του τα δώρα. Βλέπεις το έλκηθρο; Σε περιμένει για μια τρελή πτήση στον παγωμένο ουρανό.

Ένα βιβλίο με κουρδιστό έλκηθρο που γίνεται πίστα για παιχνίδι! Το παιδί θα διαβάσει την ιστοριούλα με τον Άγιο Βασίλη. Κάθε σαλόνι μετατρέπεται σε πίστα για να παίξουν τα παιδιά με το κουρδιστό έλκηθρο-παιχνιδάκι.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το βιβλίο

Τοποθέτησε το βιβλίο σε μια επίπεδη επιφάνεια κι αν χρειαστεί τοποθέτησε κάτι (κάποιο άλλο βιβλίο ή τετράδιο) κάτω από την αριστερή σελίδα για να μην είναι κατηφορικό. Πάρε το έλκηθρο και ακούμπησε το σε μια επίπεδη επιφάνεια ( γραφείο, τραπέζι) κι ύστερα τράβηξέ το προς τα πίσω πιέζοντάς το με δύναμη πάνω στη λεία επιφάνεια. Στη συνέχεια τοποθέτησε το αμέσως πάνω στην αφετηρία κάθε πίστας που θα βρεις στις επόμενες σελίδες. Μετά άφησε το ελεύθερο. Έφυγε!

Συγγραφέας: Βατ Φιόνα
Εκδόσεις Πατάκη
Τιμή: 17,82€

5. Δωροβροχή

Τι θα συµβεί όταν αρχίσει να βρέχει δώρα; Δώρα που πέφτουν από τον ουρανό κατευθείαν στο κεφάλι του Μάρκου; Κι αν ο Μάρκος θέλει να κρατήσει όλα τα δώρα
για τον εαυτό του; Τα υπόλοιπα παιδάκια τι θα κάνουν; Και το ελαφάκι; Τα αστεράκια; Η αγάπη;

Συγγραφέας: Φραντζέσκα Αλεξοπούλου-Πετράκη
Εκδόσεις Παπαδόπουλος
Τιμή: 3,99€

6. Η Πιπίτσα ταξιδεύει… στα Χριστούγεννα … και στην πρωτοχρονιά… και μαθαίνει έθιμα και κάλαντα με CD

Μπείτε στο καραβάκι μου, Δεκέμβρης ξημερώνει. Το γιορτινό ταξίδι μου χαρές σάς φανερώνει. Θα συναντήσουμε έθιμα, τραγούδια γιορτινά, και από την παράδοση θα μάθουμε πολλά. Με γιορτινές ευχές Πιπίτσα Η Πιπίτσα η δημοφιλέστερη ηρωίδα παιδικών βιβλίων της τελευταίας πενταετίας αυτά τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά ταξιδεύει σΆ όλη την Ελλάδα και μας μαθαίνει κάλαντα και έθιμα από κάθε γωνιά της. Ελάτε να χορέψουμε με τους νέους γιορτινούς ήχους της θρυλικής Πιπίτσας.

Συγγραφέας: Μάρω Θεοδωράκη
Εκδόσεις Διάπλαση
Τιμή: 15,00€

7. Τικ Τακ Χριστούγεννα

Τα Χριστούγεννα µπορούν να αλλάξουν τη ζωή µας για πάντα. Να µας δείξουν τη χαρά της ζωής. Να ενώσουν οικογένειες, φίλους, γνωστούς. Να µας βγάλουν από τη µοναξιά µας για πάντα.

Συγγραφέας: Δέσποινα Πετρή
Εκδόσεις Λιβάνη
Τιμή: 8,99€

Σχετικά άρθρα