Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Στέφανος Μυτιληναίος
Αρθρογράφος, Συγγραφέας

Ρωσία και Τουρκία σχεδίαζαν αποσταθεροποίηση της Ελλάδας με συνεργάτες ντόπιους «χρήσιμους ηλίθιους»

Ρωσία και Τουρκία σχεδίαζαν αποσταθεροποίηση της Ελλάδας με συνεργάτες ντόπιους «χρήσιμους ηλίθιους»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακροδεξιά, Ακροδεξιοί, Βαλκάνια, Διπλωματικό Σώμα, Κατασκοπεία, Μέση Ανατολή, Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, Πράκτορες, Ρωσία, Ρωσική Πρεσβεία, Σκόπια, Συρία, Τουρκία, Υπουργείο Εξωτερικών,

Η Συμφωνία των Πρεσπών δύο ξένες δυνάμεις έχει ενοχλήσει. Τουρκία και Ρωσία. Διότι αμφότερες είχαν «μοιράσει» την ΠΓΔΜ ως προτεκτοράτο τους και τώρα το χάνουν.

Χάνουν την ΠΓΔΜ επειδή εντάσσεται στη Δύση και συγκεκριμένα στη γεωπολιτική σφαίρα επιρροής της Ελλάδας, ή όπως το έχει πει εύστοχα ο Νίκος Κοτζιάς, η χώρα αυτή γίνεται «γεωγραφική μας προέκταση».

Η Ελλάδα είναι πλέον η ηγέτιδα δύναμη των Βαλκανίων και αυτό έχει γίνει σαφές σε όλους τους τόνους.

Ενιαίος χώρος

Ρωσία και Τουρκία έχουν συμμαχήσει τόσο στο μέτωπο της Συρίας όσο και στα Βαλκάνια. Τα συμφέροντά τους συμπλέουν.

Βαλκάνια και Μέση Ανατολή (Ανατολική Μεσόγειος) είναι ένας «ενιαίος χώρος», όπως λέει ο Νίκος Κοτζιάς και το μαρτυρά η ιστορία.

Ένας «ενιαίος χώρος» όπου ο Ελληνισμός, ως πολιτισμός και ως πληθυσμός, αποτελεί τον συνδετικό του ιστό.

Είναι ζήτημα παγκόσμιας ειρήνης και ευημερίας Βαλκάνια και Μέση Ανατολή να ειρηνεύσουν και να συναναπτυχθούν ως ένας ενιαίος χώρος.

Η Ελλάδα έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο από τον Δούναβη μέχρι και τις ακτές της Ανατολικής Μεσογείου μιας και είναι η ζώσα άμεση κληρονόμος του ελληνιστικού και ελληνορωμαϊκού κόσμου της μέσης και ύστερης αρχαιότητας.

Η Ελλάδα είναι η Δύση της Ανατολής, είναι η Δύση στην Ανατολή και ο ηγετικός ρόλος της Ελλάδας στην περιοχή σημαίνει την επιστροφή της Δύσης σε έναν χώρο που υπήρξε επί αιώνες δυτικός.

Η επαναδυτικοποίηση αυτού του ενιαίου χώρου έχει δύο εμπόδια. Δύο «κόκκινους χοντρούς ελέφαντες». Τη Ρωσία και την Τουρκία.

Δύο προεδρικές τυραννίδες που δεν θέλουν να αποδεχτούν ότι η αυτοκρατορική τους εποχή έληξε.

Ο Πούτιν ονειρεύεται να αναστήσει το παλιό τσαρικό μεγαλείο και ο Ερντογάν το οθωμανικό.

Ο τσαρισμός και ο οθωμανισμός βρίσκονται διαχρονικά σε σύγκρουση με τον Ελληνισμό και στην πρόσφατη ιστορία συνεργάστηκαν πολλές φορές για να τον αναχαιτίσουν.

Ακρωτηριάζοντας τον Ελληνισμό

Ο εξσλαβισμός βαλκανικών ελληνορθόδοξων πληθυσμών στα βόρεια σύνορά μας και ο εξαραβισμός ελληνορθόδοξων πληθυσμών στη Μέση Ανατολή, ήταν έργα που τα έπαιξαν από κοινού η τσαρική Ρωσία με την οθωμανική Τουρκία στο δεύτερο μισό του 19ου αιώνα. Δημιουργώντας τη σχισματική Εκκλησία που ονομάστηκε Βουλγαρική Εξαρχία (1870) με στόχο να εξσλαβιστούν οι σλαβόφωνοι Έλληνες κάτω από τον Δούναβη και την «αραβική» κατάληψη του Πατριαρχείου Αντιοχείας (1899) για να εξαραβιστούν τα εκατομμύρια των Ελληνορθόδοξων της Μέσης Ανατολής.

Και στις δύο περιπτώσεις η Ρωσία αποσπώντας τους πληθυσμούς αυτούς από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τον ελληνικό κλήρο τους έκανε «δικούς της».

Στα Βαλκάνια το κατάφερε με το παραμύθι του πανσλαβισμού και στη Μέση Ανατολή αναλαμβάνοντας τον ρόλο του ομόδοξου προστάτη.

Η Ρωσία με την Τουρκία εργάστηκαν μεθοδικά για να εμποδίσουν την επέκταση του νέου ελληνικού κράτους μέχρι τον Δούναβη, δημιουργώντας ως ανάχωμα το ανύπαρκτο πριν το 1870 «σλαβικό» βουλγαρικό έθνος και αφελλήνισαν τη Μέση Ανατολή.

Και τα έκαναν αυτά γιατί φοβόντουσαν μια μεγάλη Ελλάδα; Ίσως αλλά όχι μόνο.

Αυτό που πραγματικά ήθελαν ήταν να σταματήσουν τη διείσδυση της Δύσης που θα γινόταν μέσω της Ελλάδας.

Η Ελλάδα όχι μόνο γέννησε τον δυτικό πολιτισμό, η Ελλάδα είναι και ο προμαχώνας της Δύσης. Είναι το σύνορο της Δύσης. Όπου υπάρχει Ελλάδα είναι η Δύση.

Το «ελληνικό πρόβλημα» στη Μικρά Ασία λύθηκε με τη γενοκτονία των ελληνικών πληθυσμών από το «κοσμικό» τουρκικό κράτος.

Οι Ελληνορθόδοξοι της Μέσης Ανατολής υποχρεώθηκαν στην πλειονότητά τους κατά τον προηγούμενο αιώνα σε μαζική μετανάστευση στη Νότια Αμερική.

Σήμερα υπολογίζονται σε 1,5 εκ. περίπου οι εναπομείναντες Ελληνορθόδοξοι σε Συρία και Λίβανο και άλλα 5 εκ. είναι μετανάστες στις χώρες της Νότιας Αμερικής.

Αναλογιστείτε ποια θα ήταν η πραγματικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο εάν σήμερα είχαμε ένα θύλακα 6,5 εκ. Ελληνορθόδοξων πάνω από τον Λίβανο και άλλους 500.000 γύρω από τα Ιεροσόλυμα;

Εάν είχαμε μια δεύτερη Ελλάδα 6,5 εκ. ανθρώπων στην παραλία της Αντιόχειας, της Λαοδίκειας και της Ταρτούς.

Ο ξεριζωμός των Ελλήνων της Συρίας και του Λιβάνου είναι μια ιστορία όχι ευρέως γνωστή, αλλά είναι ισοδύναμος με τη συμφορά της Μικρασιατικής Καταστροφής.

Κανείς επίσης δεν μιλά και για τον ξεριζωμό των Ελληνορθόδοξων από την Παλαιστίνη εξαιτίας όχι των «κακών» Ισραηλινών αλλά των Παλαιστινίων.

Από τους 500.000 του ποιμνίου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, μόλις 30.000 έχουν απομείνει στη Δυτική Όχθη. Και από εκεί οι περισσότεροι πήγαν μετανάστες στη Νότια Αμερική.

Και όσοι έχουν απομείνει στα χώματά τους, η Ρωσία θέλει να τους κάνει δικούς της.

Επί ενάμιση αιώνα η Ρωσία σε συνεργασία με την Τουρκία «ακρωτηριάζει» από τον εθνικό μας κορμό πληθυσμούς στα Βαλκάνια και στη Μέση Ανατολή. Και εμείς δεν κάναμε τίποτα.

Βυθισμένοι στην εσωστρέφεια και όμηροι ενός εσωστρεφούς μικρονοϊκού κοτζαμπάσικου πολιτικού συστήματος, της ελληνικής δεξιάς, καταδικαστήκαμε σε συρρίκνωση και μιζέρια και όλη αυτή την εθνική προδοσία την ονόμαζαν «πατριωτισμό» και «εθνικοφροσύνη».

Η ιστορία γυρίζει

Σήμερα όμως φαίνεται πως η ιστορία «γυρίζει». Φαίνεται πως η σύμμαχός μας Αμερική επιτέλους συνειδητοποίησε τις πραγματικές δυνάμεις, εφεδρείες και δίκτυα του Ελληνισμού, που είναι πανάρχαια και ριζωμένα στις περιοχές που την ενδιαφέρουν και δείχνει να θέλει να τα προσεταιριστεί προς όφελος ολόκληρου του δυτικού πολιτισμού.

Και αυτό είναι λογικό και αναμενόμενο, αφού η ίδια η Αμερική επαίρεται ότι δεν είναι μια χώρα «νέα», αλλά η θεματοφύλακας του ελληνικού και ελληνορωμαϊκού κόσμου. Τουλάχιστον πάνω σε αυτές τις αρχές ιδρύθηκε.

Έπρεπε όμως και εκείνη να ωριμάσει, να ενηλικιωθεί, για να αντιληφθεί ότι η δύναμή της δεν βρίσκεται σε ευκαιριακές «συμμαχίες» με δυνάμεις θεμελιακά αντίπαλές της, όπως τα πειράματα με το πολιτικό ισλάμ, αλλά μόνο με εκείνες που είναι ομότροπη.

Και εάν η μήτρα της σημερινής Αμερικής είναι η Ελλάδα, όπως ομολογούν όλοι οι Αμερικανοί Πρόεδροι στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στον Λευκό Οίκο, τότε η Αμερική με τη μητέρα της Ελλάδα έχει ένα μονόδρομο να συμπορευτεί για να εκπληρώσει την ιστορική της αποστολή και τον ιστορικό της ρόλο.

Η τρίτη Ρώμη δεν είναι η Μόσχα αλλά η Ουάσιγκτον. Αλλά κάθε Ρώμη χρειάζεται μια Αθήνα για την ολοκλήρωσή της και η Αθήνα ήταν, είναι και θα είναι μόνο μία.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, όχι μόνο αναγνώρισε την Ελλάδα ως ηγέτιδα δύναμη των Βαλκανίων με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αλλά και της Ανατολικής Μεσογείου.

Δεν δίστασε μάλιστα να πει δημόσια, στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Βουλής, ότι με τον Νίκο Κοτζιά θα συνεννοείται για την Ανατολική Μεσόγειο.

Όλα αυτά τα σημαντικά που συμβαίνουν αυτή την ιστορική στιγμή, η εγχώρια κοτζαμπάσικη δεξιά δεν την αντιλαμβάνεται, δεν την κατανοεί, δεν την ενδιαφέρει.

Το μόνο που τους νοιάζει είναι μια μικρή «ελλαδίτσα», να την απομυζούν ως τσιφλικάδες και να κρατούν τον λαό της δούλο και κολίγο, να τους ταΐζει ο λαός και να απολαμβάνουν την υπεραξία του.

Είναι παρασιτική η δεξιά στην Ελλάδα, είναι καρκίνωμα που σαπίζει μέχρι τα οστά του έθνους. Γιατί δεν είναι μια αστική δεξιά, είναι μια δεξιά από αρχοντοχωριάτες και τσομπάνηδες.

Η Μέση Ανατολή ανήκει στη Δύση

Για την Ελλάδα και τη Δύση η Μέση Ανατολή είναι ζωτικής σημασίας. Διότι η Μέση Ανατολή υπήρξε επί αιώνες μέρος της Δύσης. Για αυτό και οι σταυροφορίες, για αυτό και όλη αυτή η αγωνία.

Οι «φράγκοι» όμως έχουν ένα σημαντικό πρόβλημα. Δεν κατανοούν τη Μέση Ανατολή, είναι ξένοι εκεί.

Οι μόνοι δυτικοί άνθρωποι που είναι μέρος της Μέσης Ανατολής είναι οι Έλληνες. Και οι ντόπιοι μόνο τους Έλληνες αποδέχονται, τους «Γιουνάν» όπως μας αποκαλούν.

Εάν η Δύση θέλει πίσω τη Μέση Ανατολή ας διδαχθεί από το πώς κατέληξαν οι σταυροφορίες της για να μην τις επαναλάβει.

Ας διδαχθεί όμως και πώς εκδυτικίστηκε όλη αυτή η περιοχή από τους Έλληνες των ελληνιστικών χρόνων. Μόνο ο ελληνικός τρόπος δουλεύει, το απέδειξε η ιστορία.

Πρώτα τα Βαλκάνια

Οι Έλληνες όμως ξέρουμε από την ιστορία μας ότι δεν μπορούμε να στραφούμε στην Ανατολή εάν δεν ασφαλίσουμε τα Βαλκάνια.

Αυτή τη γεωπολιτική εφαρμόζουμε χιλιετίες τώρα, με ίσως πιο γνωστή περίπτωση εκείνη του Φίλιππου, του πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο οποίος πρώτα εξουδετέρωσε την απειλή των Ιλλυριών (Αλβανία) και των Παιόνων (ΠΓΔΜ) για να ασχοληθεί απερίσπαστος με το τότε ανατολικό πρόβλημα, που ήταν η Περσική Αυτοκρατορία.

Ό,τι κάνει δηλαδή σήμερα με διπλωματικά μέσα -και όχι με μακεδονικές φάλαγγες- ο Νίκος Κοτζιάς.

Όμως, στα Βαλκάνια υπάρχουν δύο δυνάμεις που τα θεωρούν χώρο τους.

Η μία είναι η Ρωσία, που εγκαταστάθηκε τον 19ο αιώνα με τον πανσλαβισμό και εδραιώθηκε στα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου και η Τουρκία, που ως Οθωμανική Αυτοκρατορία εξισλάμισε πληθυσμούς, τους οποίους σήμερα διεκδικεί να συμπεριλάβει στα «σύνορα της καρδιάς της».

Τα Βαλκάνια όμως είναι εξαιρετικά πολύτιμα για να τα λυμαίνονται αυτές οι δύο τυραννίδες της στέπας.

Οι προδοσίες των Ρώσων

Η Ρωσία από τα χρόνια της Αικατερίνης της Μεγάλης είναι «ειδική» στην προπαγάνδα των ψευδών ειδήσεων fake news.

Οι προφητείες περί «ξανθού γένους», η μεγαλύτερη επιτυχία της ρωσικής προπαγάνδας, μετράνε ακόμα παλαιότερα, κοντά τέσσερις αιώνες.

Με μπόλικη δεισιδαιμονία, προλήψεις και αμάθεια, η Ρωσία χειραγωγούσε τους λαούς των Βαλκανίων και τους χρησιμοποιούσε ως πέμπτη φάλαγγα όποτε είχε πόλεμο με τους Τούρκους.

Όταν ειρήνευε με την Τουρκία η Ρώσία πάντα εγκατέλειπε τους πρώην προστατευόμενούς της.

Τα Ορλωφικά, την επανάσταση του 1770 που κάναμε υποκινούμενοι από τις ανοησίες περί «ξανθού γένους» και με την υποδαύλιση των πρακτόρων της Ρωσίας, τα πληρώσαμε με δεκάδες χιλιάδες νεκρούς και δεκάδες χιλιάδες που κατέληξαν στα σκλαβοπάζαρα των Τούρκων. Γιατί όταν οι Ρώσοι ειρήνευσαν με τους Τούρκους το 1774, μας εγκατέλειψαν.

Το ίδιο έκαναν και στον Πόντο. Πότε ξεκίνησε η γενοκτονία των Ποντίων από τους κεμαλικούς; Όταν οι Ρώσοι, αφού πρώτα τους υποκίνησαν, μετά τους εγκατέλειψαν.

Έχουμε πληρώσει με ποτάμια αίματος τις προδοσίες των Ρώσων. Δεν υποστήκαμε ποτέ στην ιστορία μας μεγαλύτερα δεινά και πουλήματα από ξένη δύναμη από όσα μας προξένησαν οι Ρώσοι.

Και αντί να τους έχουμε στο αιώνιο ανάθεμα, αυτούς τους βάρβαρους απολίτιστους Σκύθες, τους συμπαθούμε κιόλας επειδή μας «πουλάνε» Ορθοδοξία, ενώ όσοι ασχολούνται με τα θρησκευτικά γνωρίζουν καλύτερα ότι η διαποτισμένη από τον ορφισμό Ελληνορθοδοξία ελάχιστη σχέση έχει με την καταθλιπτική και δουλοπρεπή πίστη των Ρώσων κολίγων.

Πρακτοριλίκια στα Βαλκάνια

Ρωσία και Τουρκία πρέπει να φύγουν από τα Βαλκάνια. Η Χερσόνησος του Αίμου πρέπει να γίνει ξανά δυτικός χώρος, όπως ήταν επί Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Η Τουρκία προσπαθεί να κρατηθεί υποστηρίζοντας τα ισλαμιστικά δίκτυα. Ακόμα και τα εξτρεμιστικά. Εξάλλου η Τουρκία είναι η χώρα που υλοποιεί την πολιτική της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Η Ρωσία προσπαθεί να κρατηθεί υποστηρίζοντας κάθε εθνικισμό στο πλαίσιο πάντα του πανσλαβισμού.

Προσπάθησε να κάνει ένα πραξικόπημα στο Μαυροβούνιο και δεν της βγήκε.

Έστειλε τους Σέρβους να προσκυνήσουν τους Τούρκους. Μεγάλη προσβολή αυτή για τους Σέρβους, που μισούν τους Τούρκους.

Στα Σκόπια υποστηρίζει τους ψευδοαρχαιομακεδονιστές, τους χρηματοδοτεί και τους καλλιεργεί το μίσος κατά της Ελλάδας.

Την ίδια ώρα η Ρωσία υποδαυλίζει τους εθνικιστές και εντός της Ελλάδας, όχι τους πραγματικούς πατριώτες, αλλά τους «λεβεντομαλάκες» που πιστεύουν σε ψευδοπροφητείες και θεωρούν σύμμαχό μας και σωτήρα μας το «ξανθό γένος».

Διαδίδει με μηχανισμούς προπαγάνδας που διαθέτει ψευδείς ειδήσεις σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ.

Είναι μάλιστα τόσο «στενόμυαλη» η προπαγάνδα τους, που τα ίδια που λένε στους Σκοπιανούς εθνικιστές, τα ίδια ακριβώς λένε και σε κάτι απλοϊκούς πάνω στη Μακεδονία μας.

Επενδύουν στο εθνικιστικό μίσος και στις δύο χώρες ώστε να υπονομευτεί η Συμφωνία των Πρεσπών και να ακυρώσουν την ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στη Δύση.

Κυκλοφορεί χρήμα, «ρούβλια», που προσφέρεται σε Έλληνες πολίτες για να υπηρετήσουν τη Ρωσία.

Και όχι μόνο αυτό αλλά είναι οι Ρώσοι και όχι οι Αμερικανοί, που υποκινούν κύκλους ακραίων που συζητούν για διχοτόμηση της Ελλάδας και αυτονομία της Μακεδονίας.

Μέχρι και οπαδούς ποδοσφαιρικών ομάδων υποκινούν σε τέτοιες ανοησίες, ανθρώπους που τυφλωμένοι από τον χουλιγκανισμό δεν αντιλαμβάνονται ότι χρησιμοποιούνται κατά της ίδιας της πατρίδας τους.

Και ναι, ας μη κρυβόμαστε πλέον πίσω από μισόλογα, όπως ο γράφων κάνει εδώ και κάποιο καιρό, ρωσικοί κύκλοι υποκινούν ταραχές και επεισόδια και έξαλλες χριστιανοσύνες στη Μακεδονία και διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις μέσω διαδικτύου και προσπαθούν να μας οδηγήσουν σε εθνικό διχασμό και σε αυτό βρίσκουν χρήσιμους ηλίθιους και μεταξύ των βουλευτών και στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στη Μακεδονία, οι οποίοι βυθισμένοι στη μικροπολιτική τους, ίσως ελπίζοντας και στην εύνοια φιλορωσικών επιχειρηματικών κύκλων, γίνονται τελάληδες της ρωσικής προπαγάνδας.

Ζούμε αλήθεια σε μια εποχή που η «αμερικανόφιλη» υποτίθεται Νέα Δημοκρατία κατάντησε μαριονέτα των Ρώσων και η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα έχει αποδειχθεί η πιο συνεπής δυτική δύναμη στη χώρα.

Βεβαίως αυτό δεν είναι ιστορικά ανεξήγητο, διότι πρέπει να πούμε ότι η πρώτη δεξιά στη χώρα μας μετά την απελευθέρωση ήταν ρωσόφιλη, το κόμμα των «Ναπαίων», ενώ η δημοκρατική παράταξη, εκείνη των διαφωτιστών, ήταν πάντοτε στραμμένη στη Δύση.

Στις ρίζες της δηλαδή, εάν το δούμε και ιστορικά, η ελληνική δεξιά είναι μια ρωσόφιλη δύναμη ενώ η δημοκρατική παράταξη δυτικόφιλη.

Οι ρόλοι αντιστράφηκαν όταν οι δεξιοί βασιλόφρονες έσπευσαν να γίνουν τα παιδιά για τα θελήματα των Άγγλων και ύστερα των Αμερικανών, ενώ οι δημοκρατικοί αντέδρασαν ζητώντας εθνική αξιοπρέπεια.

Όμως στην Ελλάδα πραγματικό ρωσόφιλο κόμμα στα αριστερά ήταν μόνο το ΚΚΕ.

Η δημοκρατική παράταξη ουδέποτε είχε νιώσει δέος για τους Ρώσους ή τους Σοβιετικούς, για αυτό εξάλλου και το ΠΑΣΟΚ είχε ένα σύνθημα που έλεγε: «Ούτε ΝΑΤΟ, ούτε Βαρσοβία, εθνική ανεξαρτησία».

Από την άλλη, για να μη ξεχνιόμαστε, η ελληνική ακροδεξιά πάντα φλέρταρε με τη Μόσχα.

Ο δικτάτορας Γεώργιος Παπαδόπουλος ονειρευόταν να γίνει ο «Έλληνας Νάσερ» και λίγο πριν ανατραπεί είχε εκφραστεί ανοιχτά να περάσει στην πλευρά της Ρωσίας.

Η Χρυσή Αυγή, το κόμμα των ναζιστών και των χουνταίων, τρέμει σύγκορμη από συγκίνηση σε κάθε λόγο του Πούτιν.

Εδώ και δύο εβδομάδες ο γράφων είχε την πληροφορία από αμερικανικές διπλωματικές πηγές ότι οι Ρώσοι θα επιχειρούσαν να δημιουργήσουν προβλήματα στο εσωτερικό της χώρας μας χρησιμοποιώντας τους ακροδεξιούς που παριστάνουν τους «μακεδονομάχους». Οι ελληνικές Αρχές, όπως διαπιστώθηκε, ήταν ενήμερες.

Έτσι κανείς από τους γνωρίζοντες δεν έπεσε από τα σύννεφα με το δημοσίευμα της Καθημερινής την Τετάρτη, που υπογράφει ο Βασίλης Νέδος, ότι θα απελαθούν δύο Ρώσοι διπλωμάτες επειδή ακριβώς ενεπλάκησαν στα εσωτερικά της χώρας μας. [Διαβάστε το θέμα εδώ].

Αυτό που γίνεται σαφές στο ακριβές ρεπορτάζ του Βασίλη Νέδου είναι ότι η Αθήνα αποφάσισε την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών και την απαγόρευση εισόδου στη χώρα άλλων δύο, ως απάντηση σε παράνομες ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί, στην ελληνική επικράτεια, περιλαμβανομένης της απόπειρας αλίευσης και διακίνησης πληροφοριών, αλλά και της προσπάθειας χρηματισμού κρατικών λειτουργών.

Κυβερνητικές πηγές το πρωί της Τετάρτης επιβεβαίωσαν απολύτως στον γράφοντα το ρεπορτάζ.

Και η Ντόρα στον Ερντογάν

Ίσως τώρα λοιπόν να αρχίζουν οι μικρονοϊκοί γιάπηδες της Νέας Δημοκρατίας να αντιλαμβάνονται -ίσως, γιατί με τον Κουμουτσάκο δεν μπορεί ποτέ κανείς να είναι βέβαιος ότι καταλαβαίνει- τι παίζεται και πόσο μεγάλο ατόπημα ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη να παραστεί -ως φτωχή συγγενής είναι η αλήθεια- στην ενθρόνιση του Ερντογάν.

Ίσως τώρα να πλησιάζει και η ώρα ο Νίκος Παππάς να αποκαλύψει ποιοι ελληνικοί τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν «πάρε δώσε» με τους Τούρκους.

Ίσως τώρα να γίνεται σιγά σιγά κατανοητό στον ελληνικό λαό τι παίζεται, πώς δηλαδή Ρώσοι και Τούρκοι έχουν συμμαχήσει εναντίον μας για να εμποδίσουν την επέκτασή μας στα Βαλκάνια.

Ο γράφων έχοντας συμπληρώσει σχεδόν 2.400 λέξεις κείμενο δεν θα γράψει περισσότερα. Η συνέχεια στο ρεπορτάζ…

  • Μάτι-Τέμπη, «βδέλλες» και «ύαινες» – Ισοζύγιο της ντροπής
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
    Αποδεικνύοντας την «έκπτωση» των πολιτικών ηθών οι «εκπρόσωποι» μας αντάλλαξαν «φιλοφρονήσεις» σκορπίζοντας ρίγη ενθουσιασμού στους «κλακαδόρους» τους. Το γεγονός ότι οι πολίτες γυρίζουν την πλάτη στην άκρως ελλειμματική «δημοκρατία», με την αποχή να πλησιάζει το 50%, δεν τους απασχολεί. Το πολιτικό «φτύσιμο»...
  • «Ρωσικός Κόσμος»: Μία «μεγαλοϊδεατική» χίμαιρα δια χειρός Ντούγκιν
    Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
    Don Lope de Aguirre : I am the wrath of God. Who else is with me? Werner Herzog, Aguirre, der Zorn Gottes (Aguirre, the wrath of God, 1972) (Περί «ρωσικού κόσμου», μέρος β΄ Διαβάστε το ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ ΕΔΩ) Στο δεύτερο...
  • Ο «Ρωσικός Κόσμος» αποκρυφιστική δυϊστική (μανιχαϊστική) κοσμολογία, μια τεχνητή έννοια εθνικισμού και ιμπεριαλισμού
    Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
    «Each wrong idea we follow is a crime committed against future generations. » Arthur Koestler, «Darkness at Noon» Αγαπητέ αναγνώστη, το σχόλιο που ακολουθεί είναι ένα συμπλήρωμα σε άρθρο του γράφοντος που δημοσιεύθηκε στην φιλόξενη ιστοσελίδα της ΚΑΘΕΔΡΑΣ στις 20 Νοεμβρίου 2023...