Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Ιακωβίνος
Παρασκήνια και Παραπολιτικά

Η κόλαση του Μητσοτάκη στο ραδιοθάλαμο του Πορτοσάλτε – Τι δεν σας έδειξαν

Η κόλαση του Μητσοτάκη στο ραδιοθάλαμο του Πορτοσάλτε – Τι δεν σας έδειξαν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Άρης Πορτοσάλτε, ΕΝΦΙΑ, Ιβάν Σαββίδης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, ΣΚΑΪ,

Εξαιρετικά σκληρή αντιμετώπιση επιφύλαξε ο Άρης Πορτοσάλτε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΝΔ βρέθηκε φιλοξενούμενος στο ραδιοθάλαμο του Φαλήρου.

Οι διαθέσεις του έγκυρου δημοσιογράφου – σε πλήρη αντίθεση με τη γραμμή του σταθμού- φάνηκαν από την πρώτη στιγμή και από την πρώτη ερώτηση.

«Πως πάτε, κ. Πρόεδρε; Όλα καλά;» είπε ο κύριος Άρης, διαμορφώνοντας από την πρώτη ερώτηση το ακραία επιθετικό κλίμα. Έκπληκτος ο Κυριάκος Μητσοτάκης (η συνέντευξη μεταδιδόταν με εικόνα από το site του σταθμού), με ζωγραφισμένη την απορία στα μάτια του, αντιλήφθηκε γρήγορα ότι η σύγκρουσή του με τον δημοσιογράφο θα ήταν σκληρή και του απάντησε κοφτά «Δόξα τω Θεώ. Μια χαρά».

Ο Άρης Πορτοσάλτε δεν άφησε την ευκαιρία του αιφνιδιασμού να πάει χαμένη και διατυπώνοντας μία δεύτερη σκληρή ερώτηση στον πρόεδρο της ΝΔ, «Νομίζω η χθεσινή μέρα» από νωρίς έδειξε ποιος θα είναι ο αφέντης της συνάντησης. Η σκληρή ερώτηση δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον μελλοντικό πρωθυπουργό, ο οποίος όμως, μπόρεσε να ξεγλιστρήσει από την πίεση και να ξεδιπλώσει το όραμά του για την Ευρώπη μετά τη συντριπτική ήττα του λαϊκισμού τύπου Τσίπρα στη Γαλλία.

Σαν δημοσιογράφος που πιάνει πουλιά στον αέρα ο κ. Πορτοσάλτε αντιδρώντας στην προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να καπηλευθεί τη νίκη Μακρόν διέκοψε τον αρχηγό της Αξιωματικής αντιπολίτευσης την ώρα που έλεγε ότι ο νέος Γάλλος πρόεδρος δεν έχει κόμμα και μοιάζουν γιατί και ο ίδιος φτιάχνει ένα νέο κόμμα. Εκείνη την κρίσιμη στιγμή που ο Μητσοτάκης προσπαθούσε να αποφύγει την σκληρή πραγματικότητα δέχθηκε την σκληρή ερώτηση από τον κύριο Άρη «Αλήθεια, πως πάει αυτό το πρόγραμμα, μιας που το πάτε προς τα εκεί. Αυτό να το συζητήσουμε. Είχατε μία συνάντηση προχθές».

Η ένταση του κ. Μητσοτάκη ήταν πλέον οφθαλμοφανής. Μιλούσε με φωνή που ξεπερνούσε σε ταχύτητα Παταπούφα που της τελειώνουν οι μπαταρίες, ύφος που άλλωστε είχε υιοθετήσει στην συνέντευξη στον τηλεοπτικό ΣΚΑΙ και τον Γιώργο Αυτιά, τον οποίο επίσης αντιμετώπισε επιθετικά τονίζοντας επανειλημμένα ότι την εκπομπή του την παρακολουθούν μόνο συνταξιούχοι.

Ο Άρης Πορτοσάλτε μετά τις πρώτες σκληρές ερωτήσεις και έχοντας πλέον τον αέρα του νικητή, πέρασε σε ακόμη πιο αιχμηρές τοποθετήσεις. Την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης περιέγραφε την άποψή του για το κομματικό κράτος και την πελατειακή αντίληψη τον στρίμωξε ακόμη περισσότερο και τον χτύπησε ανελέητα. «Ναι, και τα οποία, από ό,τι βλέπω σήμερα – έτσι για να έρθουμε σιγά – σιγά στα δικά μας – βλέπω ότι αυτή η πελατειακή αντίληψη συντηρείται από ένα Κόμμα, δηλαδή το ΣΥΡΙΖΑ και την αντίληψη του Μαξίμου, που ήρθαν στην εξουσία λέγοντας πολλά ψεύδη – επαναλαμβάνω εγώ τη λέξη αυτή – και ένα ακόμη επιπροσθέτως, ότι δηλαδή θα κατακρημνίσουν το παλαιό σύστημα που παρέλαβαν. Και η αντίληψη όμως συνεχίζεται περί του πελατειακού Κράτους».

Δεν πρόλαβε να ψελλίσει την απάντησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Άρης Πορτοσάλτε επέστρεψε με νέα ερώτηση για το θέμα. «Ταυτοχρόνως, βλέπουμε ότι γίνεται μία προσπάθεια και είχε ένα πολύ ενδιαφέρον αφιέρωμα η εφημερίδα «Τα Νέα» προχθές ότι, μέσα σε αυτή την αντίληψη εξουσίας, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να οικοδομήσει ένα Κράτος για να εγκαθιδρύσει ένα καθεστώς. Έχετε τέτοιες ενδείξεις εσείς;»

Όχι, δεν είχε τέτοιες ενδείξεις ο πρόεδρος της ΝΔ και δεν μπόρεσε να απαντήσει πειστικά στον δημοσιογράφο και έμεινε αποδεχόμενος τη μοίρα του να δέχεται τα διαδοχικά χτυπήματα του δημοσιογράφου.

Το δράμα του προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης συνεχίστηκε όταν ο δημοσιογράφος χτύπησε κάτω από τη ζώνη, σε ένα θέμα που σχετίζεται με τη βαθιά υπόσταση του κ. Μητσοτάκη και ανέσυρε μνήμες από τα χρόνια της εξορίας. Ο κ. Μητσοτάκης αν και όπως ο ίδιος έχει ομολογήσει ήταν ο πιο νεαρός πολιτικός κρατούμενος και έχει ζήσει τα πρώτα του χρόνια στην εξορία, δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις ερωτήσεις για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν έκρυψε την έκπληξή του για την ερώτηση σε τέτοιο σημείο που αναφώνησε «Με προλάβατε. Έχουμε καταθέσει, εδώ και ένα χρόνο, πρόταση νόμου τεκμηριωμένη, για να μπορεί να δοθεί η δυνατότητα στους Έλληνες οι οποίοι βρίσκονται εκτός Ελλάδος, να ψηφίζουν στο μόνιμο τόπο διαμονής τους».

Ο κύριος Άρης δεν περιορίστηκε στα χτυπήματα και στις ερωτήσεις που σκεφτόταν με το ίδιο του το μυαλό, μετέφερε και την αγωνία των Ελλήνων της Βουλγαρίας που του ζητούσαν επιτακτικά από τον κ. Μητσοτάκη να δεσμευθεί για τη μείωση των φόρων στις επιχειρήσεις.

Και ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ για 346 φορά τον τελευταίο μήνα, επαναλάμβανε τις υποσχέσεις του για μείωση του φόρου των επιχειρήσεων στο 20% δέχθηκε το σχεδόν τελειωτικό χτύπημα: «Στο 15% το βλέπετε; Είναι δύσκολο;» ρώτησε ο κύριος Άρης για να αναγκάσει τον κ. Μητσοτάκη να αποδεχθεί ότι «αυτήν τη στιγμή, τα νούμερα δε βγαίνουν για 15%».

Ο Άρης Πορτοσάλτε χωρίς ίχνος συμπόνιας για τον καλεσμένο του, ο οποίος έκανε την υπέρβαση και μετακινήθηκε από τον οικείο στην τάξη του Ταύρο, στο μεσοαστικό προάστιο του Φαλήρου, διαφώνησε έντονα με τον πρόεδρο της ΝΔ και σχεδόν οι δύο άνδρες πιάστηκαν στα χέρια γεγονός που κινητοποίησε ακόμη και τους υπαλλήλους του εστιατορίου του ραδιομεγάρου του Φαλήρου, οι οποίοι κατέβηκαν από τον πέμπτο όροφο και προσπαθούσαν να συγκρατήσουν τον γεμάτο αγωνία κύριο Μπάμπη, που ήταν έτοιμος να μπει στο στούντιο για να αποτρέψει το αιματοκύλισμα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρώντας να απαντήσει στα διαδοχικά χτυπήματα του δημοσιογράφου, υποστήριξε ότι ο κ. Τσίπρας δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα καθώς αύξησε 27 φόρους.

Αυτή η φράση ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, καθώς ο Άρης Πορτοσάλτε με ανάρτηση σε λογαριασμό που διατηρεί σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης είχε υποστηρίξει ότι ο Τσίπρας επέβαλε 26 νέους φόρους στην ελληνική κοινωνία. Όσοι όμως, θεωρούσαν ότι η σφοδρή διαφωνία για τον αριθμό των φόρων που επέβαλλε ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελούσε την κορύφωση της έντασης ανάμεσα στους δύο άνδρες, άμεσα διαψεύστηκαν όταν ο Άρης Πορτοσάλτε έφερε τη συζήτηση στο ασφαλιστικό και ζήτησε μία σύντομη απάντηση από τον πρόεδρο.

«Μείωση Φ.Π.Α. στην εστίαση και κατάργηση του ελεεινού – έτσι τον διατυπώνει ο Χαράλαμπος – νόμου Κατρούγκαλου. Πολύ σύντομα σας παρακαλώ» είπε ο δημοσιογράφος, αφήνοντας πλέον άναυδο τον κ. Μητσοτάκη ο οποίος δυσκολεύτηκε να περιγράψει για 665 φορά τον τελευταίο μήνα τις υποσχέσεις του για μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ κατά 20% ή 30%, ανάλογα με το όνειρο που έχει δει το προηγούμενο βράδυ.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε πλέον βγει εκτός εαυτού και είχε φανερά χάσει την επαφή του με την πραγματικότητα. Αν και πάντα εμφανίζεται απόλυτα προετοιμασμένος δυσκολεύθηκε να περιγράψει το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος που καλείται να καταφέρει η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να ισχύσουν τα αντίμετρα.

Το τραμπάλισμα ανάμεσα στο 4,5% και στο 5,5% ήταν βούτυρο στο ψωμί του δημοσιογράφου, ο οποίος άδραξε την ευκαιρία και επανέφερε τη συζήτηση στο καυτό θέμα της ομοιότητας του κ. Μητσοτάκη με τον νέο Γάλλο πρόεδρο.

Ο κ. Μακρόν «αποδόμησε στο τελευταίο debate την κυρία Λεπέν, δηλαδή το λόγο της κυρίας Λεπέν. Είπε 15 φορές εκεί λες ψέματα, αυτό δεν είναι σωστό, εκεί παραπλανάς την κοινωνία. Πήγε πολύ επιθετικά στο λαϊκισμό» είπε ο Άρης Πορτοσάλτε και επέφερε το τελειωτικό χτύπημα στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ρωτώντας τον «Είστε έτοιμοι, κ. Μητσοτάκη;»

Μην αφήνοντας κανένα πλέον περιθώριο αντίδρασης με τις ερωτήσεις του στον πρόεδρο της ΝΔ, επέστρεψε στα λυσσαλέα ερωτήματα των ακροατών. «Είμαστε μία ομάδα παλαιών κομμουνιστών και στέλνουμε την καλημέρα μας στον κ. Μητσοτάκη και λέμε, πρώτη φορά δεξιά» είπε ο Δημοσιογράφος στον πρώην υπουργό, μεταφέροντας το μήνυμα του Βασίλη.

Ο δημοσιογράφος, κράτησε τα πιο καυστικά σχόλια για το τέλος. Χρησιμοποιώντας το πνεύμα των αναρτήσεών του σε μέσω κοινωνικής δικτύωσης έστρεψε τη συζήτηση στο θέμα της διαπλοκής. Αδιαφόρησε για τη Siemens, τη Novartis, την εξεταστική για την υγεία, τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων, το Πόθεν Έσχες του κ. Μητσοτάκη, και αναφέρθηκε στο μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως της ελληνικής Δημοκρατίας.

Σχολιάζοντας τη νέα διαπλοκή μετά το τέλος τους τελικού κυπέλλου, είχε με ανάρτησή του σχολιάσει «Με γκολ οφσάιντ ο ΠΑΟΚ κυπελλούχος Ελλάδος! Μπράβο ρε ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση δεν δυσαρεστείς φίλους και συνεργάτες».

Μετά από μία σειρά τέτοιων αναρτήσεων, ο πρόεδρος της ΝΔ ήρθε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση όταν δέχθηκε σχετικές ερωτήσεις και κυρίως για το σκάνδαλο της ΣΕΚΑΠ και τη διαγραφή των προστίμων προς τον επιχειρηματία και ευχαριστούσε τον Θεό για το γεγονός ότι πέρασε η ώρα και ολοκληρώθηκε η συνέντευξη με την παραδοχή από την πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι «Συμφωνώ μαζί σας ότι δεν θα χρειαζόταν ένα «πέτσινο» γκολ για να κερδίσει (ο ΠΑΟΚ)».

  • Ο ένοχος της 21ης Απριλίου 1967
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
    ”Αν με ρωτήσεις εμένα, η πιο βάσιμη κριτική που κάνω στον Καραμανλή είναι ότι δεν έπρεπε να φύγει εκείνη την ώρα. Αν δεν έφευγε και έμενε αρχηγός της Δεξιάς, δεν θα γινόταν η δικτατορία.”* Επιτέλους, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, αποκαλύφθηκε...
  • Οι μουλάδες με την ουρά στα σκέλια – Οι «τζάμπα μάγκες»
    Αρθρογράφος, Συγγραφέας
    Σύμφωνα με κάποιους Αμερικανούς αναλυτές, η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ «σχεδιάστηκε σκόπιμα ώστε να μπορεί να αναχαιτιστεί», δηλαδή ως πρόσχημα του Ιράν προς την κοινή γνώμη, εγχώρια και διεθνή, ότι υπερασπίστηκε την τιμή του δίχως να...
  • Πρόωρες εκλογές ζητάς όταν μπορείς να τις κερδίσεις
    Επιχειρηματίας, Πρώην Βουλευτής
    Το αίτημα για πρόωρες εκλογές διχάζει και υπονομεύει την απαραίτητη εθνική ενότητα της χώρας απέναντι σε δύσκολες προκλήσεις. Τόσο οι ενδείξεις των δημοσκοπήσεων όσο και οι παραδοχές των ίδιων των ηγετών της αντιπολίτευσης δείχνουν ότι τα κεντροαριστερά κόμματα θα είναι σε...