Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Στυλιανός Συρμόγλου
Δημοσιογράφος, Πανεπιστημιακός

Οι “σκουπιδιάρηδες” της εθνικής μας αξιοπρέπειας…

Οι “σκουπιδιάρηδες” της εθνικής μας αξιοπρέπειας…
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελληνική Κυβέρνηση, Μνημόνιο, Στυλιανός Συρμόγλου, Τρόικα,

Στην Ελλάδα στα χρόνια των μνημονίων και των κυβερνήσεων της υποτέλειας, δεν παρατηρείται απλώς μια διαστροφή της δημοκρατίας, που οδήγησε στην παρακμή των θεσμών.

Δεν υπάρχει μόνο εννοιολογική σύγχυση κάποιων λέξεων και ιδεών. Η δημοκρατία λειτουργεί με πληρεξούσιους του κοινωνικού συνόλου.

Ο φιλελεύθερος τρόπος σκέψης (μη πάει ο νους σας στη ΝΔ…) που δίνει μεγάλη σημασία στο άτομο και βασίζεται στην εκλογικευμένη δυσπιστία και δεν δέχεται ορισμούς που έχουν αυθαίρετες καταβολές, αντικαταστάθηκε από την αυταρχική λογική κυβερνητικών σχημάτων, τα οποία καταβάλλουν άοκνες προσπάθειες για να μην μπορεί η κοινωνία να ξεχωρίσει το αληθινό από το ψεύτικο!

Και ήταν ο Αριστοτέλης που έλεγε ότι οι πολίτες όχι μόνο ψάχνουν να βρουν την αλήθεια, αλλά τελικά καταφέρνουν να την εντοπίσουν. Ομως, αυτό δεν είναι πάντα εύκολο, ιδιαίτερα σε χώρες όπως η Ελλάδα, όπου το πεδίο των ιδεών βρίσκεται υπό την κυριαρχία μιας “Λουμπενιντελιγκέντσιας”, η οποία επιβιώνει διαιωνίζοντας το ψέμα.

Οπου η ανασφάλεια για το αύριο και η αγωνία για το σήμερα έχουν καθηλώσει τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων της οικονομικής αθλιότητας και της πεισιθανάτιας εθνικής υπερηφάνειας, από τους πολιτικούς τους εθισμένους να προσμετρούν με ποσοστά και αλχημικές μίξεις το πολιτικό κόστος των αποφάσεών τους.

Οι “σκουπιδιάρηδες” της εθνικής αξιοπρέπειας και υπερηφάνειας των Ελλήνων ανενόχλητοι και ανενδοίαστοι, ανίκανοι μεν αναιδέστατοι δε, με γνώμονα μοναδικό την ευκαιριακή πολιτική διαστροφή τους, που τους επιτρέπει να χαλκεύουν την αλήθεια των πραγμάτων και να διασπείρουν τη διχαστική φοβία ανάμεσα στις κοινωνικές ομάδες, αποτελούν την προσωποποίηση ενός ιδιότυπου “ολοκληρωτισμού” και μιας ανεμπόδιστης εν πολλοίς αυθαιρεσίας στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας…

Και μάλιστα ενός “ολοκληρωτισμού” στη χειρότερη μορφή του, που αριθμοποιεί τους πολίτες και τους θεωρεί ανεγκέφαλους, που υπάρχουν για να υπηρετούν τη διεφθαρμένη εξουσία και τους έρποντες στις παρυφές της.

Και για όσους σπεύδουν να εκλάβουν ως υπερβολή του γράφοντος περί “ολοκληρωτισμού” των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων, της σημερινής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συμπεριλαμβανομένης, δεν έχουν παρά να σκεφτούν την κοινωνική πραγματικότητα και να “αξιολογήσουν” τις αυταρχικές και αυθαίρετες κυβερνητικές αποφάσεις, με το “πρόσχημα” πάντα των πιέσεων των “θεσμών”, της τρόικας παλαιότερα..

Οι πολίτες, άλλωστε, δεν έχουν τα περιθώρια να επεξεργαστούν δεδομένα και να καταλήξουν σε ασφαλή συμπεράσματα, για τον εμπαιγμό που υφίστανται, όσο κι αν είναι απροκάλυπτος από τους καταγέλαστους και αξιοκαταφρόνητους του πολιτικού προσκηνίου.

Η κοινωνική διαστρωμάτωση έχει υποστεί σοβαρές ρωγμές και κινδυνεύει με καθίζηση. Με δόλια και παραπλανητικά επινοήματα οι αυτόκλητοι “σωτήρες” μας, έχουν απονευρώσει τη σπονδυλική στήλη της κοινωνίας, τα μεσαία κοινωνία στρώματα.

Ο πολύς λαός, με αποψιλωμένη την εθνική του υπερηφάνεια και εξαπατηθείς από τις κυβερνητικές αοριστολογίες και τα ασύστολα ψέματα, νιώθει φοβισμένος, ανασφαλής, σκόρπιος και διεσπαρμένος.

Τη ζωή του διακρίνει μια οικονομική και υπαρξιακή μιζέρια, η εκμηδένιση και η εγκατάλειψη.

Και μη έχοντας σε επαρκή βαθμό ακόμη το αίσθημα της αηδίας,οδηγείται με τις ωμές και αναφομοίωτες πολιτικές, μέσα στους υπονόμους,όπου κινδυνεύει όχι μόνο η κοινωνική του ευαισθησία, αλλά και η ζωή η ίδια…

Και για να εξορκίσουν αυτό τον κίνδυνο, ο Αλέξης Τσίπρας με τον εσμό των ανίκανων συνεργατών του, όπως και οι προκάτοχοί του, με ελάχιστες εξαιρέσεις, επιδίδονται στην αλητεία και τη “γοητεία” των γυαλιστερών λέξεων, για να σώσουν επί της ουσίας την πολιτική σχεδία τους!..

Η αλήθεια είναι ωστόσο, ότι η στίλβη αυτή και η υποτιθέμενη παρθενία των λέξεων της πολιτικής απάτης που συσσωρεύονται, δεν δικαιώθηκαν ποτέ σαν αυτοσκοπός. Αλλά αυτή είναι μια αλήθεια, αν και αυταπόδεικτη διαχρονικά, που δεν αντιλαμβάνονται οι “σκουπιδιάρηδες” της εθνικής μας αξιοπρέπειας!..

  • Οι μουλάδες με την ουρά στα σκέλια – Οι «τζάμπα μάγκες»
    Αρθρογράφος, Συγγραφέας
    Σύμφωνα με κάποιους Αμερικανούς αναλυτές, η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ «σχεδιάστηκε σκόπιμα ώστε να μπορεί να αναχαιτιστεί», δηλαδή ως πρόσχημα του Ιράν προς την κοινή γνώμη, εγχώρια και διεθνή, ότι υπερασπίστηκε την τιμή του δίχως να...
  • Πρόωρες εκλογές ζητάς όταν μπορείς να τις κερδίσεις
    Επιχειρηματίας, Πρώην Βουλευτής
    Το αίτημα για πρόωρες εκλογές διχάζει και υπονομεύει την απαραίτητη εθνική ενότητα της χώρας απέναντι σε δύσκολες προκλήσεις. Τόσο οι ενδείξεις των δημοσκοπήσεων όσο και οι παραδοχές των ίδιων των ηγετών της αντιπολίτευσης δείχνουν ότι τα κεντροαριστερά κόμματα θα είναι σε...
  • Η φύση του σκορπιού
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
    «Ο Καραμανλής ήταν πάντοτε αποφασισμένος να γίνει πρόεδρος της Δημοκρατίας […] «Ο Καραμανλής δεν μπορούσε να γίνει πρόεδρος της Δημοκρατίας χωρίς τη δική μου βοήθεια. […] Και με κάλεσε για να τον κάνω πρόεδρο της Δημοκρατίας διότι αλλιώς δεν θα...